top of page
  • Facebook
  • Instagram

Mikä se on?

SoLow on tietokonesovellus, joka mahdollistaa vuorovaikutteisen musiikki-improvisaation akustisen soittimen ja tietokoneen välillä.S

SoLow kuuntelee ja laskee elävästä soitosta musiikin eri parametreja, kuten äänenkorkeutta, äänten pituutta ja tiheyttä sekä pulssia. SoLow tallentaa tämän kerätyn datan jatkuvasti päivittyviin numerolistoihin, joita lukevat sovelluksen kolme eri toimintoa:

Melody machine tuottaa melodisia vastausfraaseja, Harmony machine tuottaa säestävää harmoniaa ja Groove machine tuottaa kaksiäänistä groovea ihmisen soiton perusteella.

SoLow on rakennettu graafisella ohjelmointiympäristö Max/MSP:llä. Se on itsenäinen sovellus, jonka käyttö ei edellytä Max/MSP-lisenssiä tai ohjelman runtime-versiota. SoLow on saatavilla sekä macOS:lle että Windowsille tämän sivun verkkokaupasta. Järjestelmävaatimukset tulee tarkastaa huolellisesti etukäteen tuotekuvauksesta. Sovelluksen lataus sisältää käyttöoppaan (vain englanniksi), josta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet SoLow'n käyttöön.

SoLow käyttää äänen tuottamiseen etukäteen äänitettyjä sampleja. Käyttöä varten on ladattava vähintään yksi sample-paketti. Tällä hetkellä saatavilla on viisi eri vaihtoehtoa, jotka ovat ladattavissa ilmaiseksi tällä sivulla.

SoLow on jatkuvasti kehittyvä, itsenäinen taiteellinen tutkimusprojekti. Ostamalla sovelluksen voit tukea sen kehitystä sekä projektiin liittyvää oheistyötä. Sovelluksen uudet päivitykset julkaistaan sitä mukaa kun tutkimus etenee.

SoLow'n kehittämistä ovat tukeneet Amarte Fonds ja Taiteen edistämiskeskus. SoLow-logon on suunnitellut

Annika Granlund.

amarte-white.png
taike_vaaka_v2_valkoinen.png
SoLow_white_without-text.png
SoLow_white_text.png

MUSIIKKINÄYTTEET

Musiikkinäytteet

Kiki Harju, improvisaatio trumpetilla

Rocìo Palma, improvisaatio huilulla

Federico Calcagno, improvisaatio bassoklarinetilla

Euterpe

Esimerkkiteos

Melodiasoitin & SoLow - harmony machine.

Evil Twin

Esimerkkiteos

Melodiasoitin & SoLow - melody machine

Self-intersection

Esimerkkiteos

Melodiasoitin & SoLow - groove machine

LATAUKSET

Lataukset

Klikkaa ladataksesi sample-paketin

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page