top of page
  • Facebook
  • Instagram

SoLow 2.0 julkaistu 2.6.2023

Mikä se on?

SoLow on tietokonesovellus, joka mahdollistaa vuorovaikutteisen musiikki-improvisaation akustisen soittimen ja tietokoneen välillä.S

SoLow kuuntelee ja laskee elävästä soitosta musiikin eri parametreja, kuten äänenkorkeutta, äänten pituutta ja tiheyttä sekä pulssia. SoLow tallentaa tämän kerätyn datan jatkuvasti päivittyviin numerolistoihin, joita lukevat sovelluksen kolme eri toimintoa:

Melody machine tuottaa melodisia vastausfraaseja, Harmony machine tuottaa säestävää harmoniaa ja Groove machine tuottaa kaksiäänistä groovea ihmisen soiton perusteella.

SoLow on rakennettu graafisella ohjelmointiympäristö Max/MSP:llä. Se on itsenäinen sovellus, jonka käyttö ei edellytä Max/MSP-lisenssiä tai ohjelman runtime-versiota. SoLow on saatavilla sekä macOS:lle että Windowsille tämän sivun verkkokaupasta. Järjestelmävaatimukset tulee tarkastaa huolellisesti etukäteen tuotekuvauksesta. Sovelluksen lataus sisältää käyttöoppaan (vain englanniksi), josta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet SoLow'n käyttöön.

SoLow käyttää äänen tuottamiseen etukäteen äänitettyjä sampleja. Käyttöä varten on ladattava vähintään yksi sample-paketti. Tällä hetkellä saatavilla on yhdeksän eri vaihtoehtoa, jotka ovat ladattavissa ilmaiseksi tällä sivulla.

SoLow on jatkuvasti kehittyvä, itsenäinen taiteellinen tutkimusprojekti. Ostamalla sovelluksen voit tukea sen kehitystä sekä projektiin liittyvää oheistyötä. Sovelluksen uudet päivitykset julkaistaan sitä mukaa kun tutkimus etenee.

SoLow'n kehittämistä ovat tukeneet Amarte Fonds, Koneen Säätiö ja Taiteen edistämiskeskus. SoLow-logon on suunnitellut  Annika Granlund.

SoLow 2.0

SoLow 2.0 on 2.6.2023 julkaistu SoLow-sovelluksen päivitetty versio. Muutoksia ensimmäiseen julkaisuun ovat:

- mahdollisuus käyttää 1-3 eri soitinta yhtäaikaisesti ja soittaa yhtyeenä sovelluksen kanssa

- uudistettu manuaalinen äänen prosessointi sovelluksen eri toiminnoille

- asetukset ja sample-paketit uusille soittimille: sello, kitara, noise

- useita parannuksia reaktiivisuuteen ja aktiivisuuteen

Lisätietoa

Laajempi kirjoitukseni vuorovaikutteisen live-elektroniikan käytöstä vapaassa improvisaatiossa sekä SoLow-sovelluksen vaiheista julkaistiin Koneen Säätiön Kaivolla-blogissa 10.5.2023.

amarte-white.png
taike_vaaka_v2_valkoinen.png
Koneen_Säätiö_logo_fin+eng_white.png
SoLow_white_without-text.png
SoLow_white_text.png
Musiikkinäytteet

MUSIIKKINÄYTTEET

Kiki Harju, improvisaatio trumpetilla

Rocìo Palma, improvisaatio huilulla

Federico Calcagno, improvisaatio bassoklarinetilla

Euterpe

Esimerkkiteos

Melodiasoitin & SoLow - harmony machine.

Evil Twin

Esimerkkiteos

Melodiasoitin & SoLow - melody machine

Self-intersection

Esimerkkiteos

Melodiasoitin & SoLow - groove machine

Tampering Ensemble, SoLow 2.0 yhtyekäytössä

Lataukset

LATAUKSET

Klikkaa ladataksesi sample-paketin

bottom of page